Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Troubadour Treffen

20 augustus - 13:00 - 17:00

Maar liefst vier acts in de Prinsentuin tijdens het jaarlijks terugkerende Troubadour Treffen.

Leeuwarder singer-songwriter Else Lena trapt de middag af met haar poprepertoire met invloeden uit de klassieke muziek en kleinkunst. Met eerlijke teksten en meeslepende zangmelodieën raakt ze haar publiek. Haar muziek is krachtig, verhalend en soms filosofisch. Tijdens Troubadour Treffen zal ze een intieme set spelen met zang, piano en cello.

Daarna bestijgt Max Poolman het podium, die muziek maakt met Folk en Country invloeden. Geïnspireerd door artiesten zoals Ben Howard, Ryan Bingham en Ryan Adams sleept Max Poolman je tijdens zijn live optredens mee met zijn rauwe stem en intieme, persoonlijke liedjes vol folklore.Een paar jaar geleden leek optreden en muziek maken voor Max Poolman even niet zo vanzelfsprekend meer. Na een skateboard ongeluk zorgden aangetaste zenuwen in zijn hand ervoor dat gitaar spelen steeds moeilijker werd. Gedwongen stopte hij een jaar met gitaar spelen om zich volledig te kunnen focussen op zijn herstel. En met succes, want dankzij zijn doorzettingsvermogen en harde werken kan Max Poolman weer als vanouds
gitaar spelen. De nummers van Max Poolman zijn geïnspireerd door thema’s als duurzaamheid, natuur en oude folkloristische verhalen. Om de roots van de folk en country muziek op te zoeken, verbleef Max Poolman begin 2020 in Mexico en de Verenigde Staten. Op dé plek waar Country en Folk zijn oorsprong vindt, werkte Max Poolman aan materiaal voor zijn debuut EP en trad hij regelmatig op.

Lotte Walda is een avonturier, een artiest die puur vanuit het hart leeft. Gedurende Lottes prille loopbaan als singer-songwriter heeft ze het muziek maken op de meest omvangrijke manieren verkend: op diverse podia en festivals tot aan de bedrijvige straten van China. Lotte wil graag een optimistische kleur geven aan het straatbeeld en op haar eigen manier bruggen kunnen bouwen: “Ik wil een brug vormen voor mensen die nog niet helemaal met hun hart durven te leven.” Door haar pure muziek komt ze in aanraking met allemaal verschillende mensen: drukke mensen, eenzame mensen, gelukkige mensen, verwarde mensen. Met haar gitaar en stem ontregelt Lotte de vibraties in de lucht met een duidelijk doel: haar medemens op een bepaalde manier te raken, te troosten of aan te sporen het leven dieper te verkennen.

Afsluiter van de dag is niemand minder dan Lucas Hamming. Wie is Lucas Hamming? In ieder geval een man met veel verschillende gezichten. Zo is hij een krullenbol pur sang, maar ook een bekende kop dankzij zijn deelname aan ‘Maestro’. Hij is een bonk energie maar bovenal muzikant. Een muzikant die al drie albums, tien miljoen streams, een uitverkochte Paradiso en Concertgebouw, een show op Pinkpop, verschillende clubtours, een 3FM Serious Request Anthem, een theatertour en een seizoen als huisband bij DWDD op zak heeft, maar altijd op zoek is naar meer. Een rockster worden hoeft niet meer perse maar zijn songs laten horen aan het grote publiek is iets wat Lucas Hamming wil blijven doen. Zijn muzikale inspiratie vindt hij in Tame Impala, David Bowie, Arctic Monkeys en zelfs Harry Styles. Noem het indie met een vleugje pop of pop met een vleugje indie. Hij maakt songs over het leven, de liefde en eigenlijk over alles wat er in en om zijn hoofd gebeurt. Liedjes die niet altijd de makkelijkste onderwerpen hebben, maar waar iedereen wel iets in kan herkennen. Van zichzelf, maar ook die vele verschillende gezichten van Lucas Hamming.

 

Troubadour Treffen wordt mede mogelijk gemaakt door Friesland Pop i.s.m. VSB Fonds

Gegevens

Datum:
20 augustus
Tijd:
13:00 - 17:00
Back To Top