Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Troubadour Treffen

21 augustus, 2022 - 14:00 - 17:00

Ook dit jaar weer een programma bomvol singer-songwriters in de Prinsentuin!

Met dit jaar poëtische popliedjes van T A M A R, woordkunstenaar Jankobus Seunnenga, Amerikaanse singer-songwriter Orion Walsh en als afsluiter het warme stemgeluid van Joe Buck

T A M A R

T A M A R maakt poëtische popliedjes. Buitengewone verhalen over het alledaagse. Melodieus, persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. Ze won in 2010 als Tamar Lewis de jury- en publieksprijs van de Nootuitgang Groningen. In datzelfde jaar bereikte ze de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Met de single ‘Nooit te weinig tijd voor een liedje’ (2015) stapte ze over op het schrijven in het Nederlands. Op 14 januari 2022 kwam het mini-album Langzaamaan online en op vinyl uit, in combinatie met de bundel. T A M AR, tot Beste Talent uitgeroepen tijdens het Popgala Noord, bijt het spits af tijdens Troubadour Treffen.

Jankobus Seunnenga

Jankobus Seunnenga, winnaar van de Ina Dammanprijs 2022, komt met de eigen dichtbundel ‘Slijp Steen’ (+ CD). De bundel bevat gedichten, op muziek gezette gedichten en liederen van verlangen, opstand en jolijt. Ter voorkoming van het onvermijdelijke en, wellicht, slechts loze drift der belangrijkheid.

Sinds begin jaren tachtig verschenen er al elpees, singles en cd’s van Jankobus. Eerst met Kobus gaat naar Appelscha, volgens muziekkrant Oor de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad. Daarna met het A.D.H.D.-country & folkduo Pigmeat. In 2009 verscheen zijn eerste solo-cd. Zijn albums kregen zeer lovende recensies, waarbij termen vielen als ‘Woordkunstenaar’ en ‘Poëet & droogkloot’. En zoals Het Dagblad van het Noorden al eens schreef naar aanleiding van een optreden: ‘In Seunnenga valt een Drs. P.-achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes’, zal Seunnenga ook nu live onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim.

Orion Walsh

Na tien jaar touren en verschillende albums, heeft singer-songwriter Orion Walsh uit Nebraska USA ‘So Many Places to See’ uitgebracht: een ode aan al het moois wat onze prachtige wereld te bieden heeft.

Boordevol levendige verhalen, is ‘So Many Places to See’ een volwassen stap voorwaarts voor deze bereisde troubadour. Walsh heeft eerder zeven albums uitgebracht met waaronder “The Hitchhiker’s Son. Hij bracht ook twee volledige albums uit met zijn vorige band Slow Coming Day.

Walsh toert al meer dan tien jaar en heeft meer dan 1.000 concerten in de Verenigde Staten gegeven, evenals meerdere tours naar Europa, zowel als soloartiest als met zijn band. We zijn bijzonder blij dat de Koepel in de Prinsentuin deze zomer aan de lange lijst speellocaties toegevoegd wordt!

Joe Buck

Met muziek vol eerlijkheid en emotie schrijft en zingt Joe Buck liedjes die puur zijn en dicht bij het hart. Vorig najaar was de  singer-songwriter te zien als jongste kandidaat bij het tv-programma Beste Zangers, waar hij zijn warme stemgeluid en krachtige storytelling inzet om nummers van en voor zijn medekandidaten te vertolken.

Emotie en eerlijkheid vormen de rode draad in de liedjes van Joe Buck. Dat was al zo bij zijn eerste hit, The Way You Take Time, een nummer dat te horen was in een reclamecampagne van een grote landelijke supermarkt én in de Nederlandse speelfilm Singel 39.

Ook met zijn nieuwere releases ‘grounded’ en het Nederlandstalige ‘wat als’ laat Joe zien hoe hij de kunst verstaat je recht in je hart te raken.

 

Gegevens

Datum:
21 augustus, 2022
Tijd:
14:00 - 17:00
Back To Top